pondělí 19. června 2023

Rabštejn 2023

 Po minuloročním odkladu se nám podařilo rezervnout chatu na Rabštejně a zorganizovat oddílový výjezd do této Hanácké lezecké perly . 

V pátek jsme se tedy slezli v hojném počtu u chaty. Nutno dodat, že jako správný lezecký oddíl jsme si vyvezli všichni zadky autem až nahoru, turistiku tedy nepodporujeme, děkuji . 

Páteční večer  byl družný a veselý, předseda se dokonce dal na kouření, ale spíše o tom ráno nevěděl, než aby tuto zálibu nějak prohluboval . 

Několikero odvážných se rozhodlo, jak se sluší u velkých expedic,  zaútočit v brzkých ranních hodinách na vrchol majestátního Riga . 

Což se po menších problémech s orientací a jiných vnějších vlivech nakonec podařilo a všichni jsme postupně stanuli na vrcholu . 

Díky, na tohle budu dlouho vzpomínat! 

 

V sobotu jsme vzali útokem  již zmíněné Rigo,  kde jsme si někteří trochu vylámali zuby jiným se dařilo standartně . 

Vůbec nevím, kam se poděly ty davy lidí, kteří kempovali na louce ale v sobotu jsme lezli v obou hlavních sektorech úplně sami. 


Po Rigu jsme se přesunuli  do sektoru Kouty kde se lezlo po zbytek dne .

Večer klasika pivo jídlo, dokonce i kytaru jsem viděl , ale bohužel už jen z fotek, jelikož jsem musel večer odjet zpět do Uh . 

V neděli proběhla lezba ve zbylých sektorech  a  někteří vyrazili směr hrad a kolem 15 se to začalo pomalu rozjíždět směr Uh. 

Akce výborná a  příště by jsme mohli na ten Pelstein !