Z čista jasna jak blesk z modrého nebe.
Vylezu toho devizáka eště jednou a jistit to budu jen klobáskou! To pak nikdo nebude frflat a mě se konečně dostane zaslouženého uznání a respektu...
Po té co jsem vystřízlivěl, jsem svůj plán lehce poupravil-jištěn klobáskou vylezu Rohovku. To musí stačit k tomu, abych svou zlatou plaketu obhájil.
Jakmile se tedy trochu vyjařilo, šel jsem na to. Jara mě byl ochoten v tomto činu podpořit a Tom Blažek mě přislíbil zvěčnění skrze kameru. V Hodoninském uzenářství mě pan řezník do Rohovky doporučil maďarský klobásek, ovšem ne moc přeuzený. Vzhledem k ochraně přírody do pískovce je do pískovce určitě vhodnější nějaký měkčí materiál. Ovšem prej kdybych chtěl do yosemit, má v zadu v boxu i nějakou zvěřinu-ideální tuhé maso do tuhých žulových spár...
Na Kozlovi jsem potkal kámoše z Brna-Michala Halvu. Dostal jsem od něj varování, že v Čechách proti klobáskování na skalách horlivě brojí a podporujou jištění čistě vegetariánské. Prej si mám dát v Ádru s klobáskama bacha a vzít si sebou radějc sadu mrkviček..
Naštěstí Chřiby nejsou Ádr, že..
Samotný výstup proběhl bez komplikací, ač se to do článku o horolezení moc nehodí. Ale co už-tak se to prostě stalo.
Po realizaci mého plánu se fantazie zůčastněných roztočila na plné obrátky a už se kuly další výzvy v tomto novém pojetí horolezectví.
Cesta k slnku v Tatrách vylezena jen za pomocí uzenin-to by byla bomba! Výhodou tohoto jistícího mechanizmu je, že se s tím nemusíte tahat dolů-své jištění po výstupu jednoduše sežerete...
Je dobré, aby druholezec vybíral jištění a případnou mastnotu chlebem.