úterý 2. ledna 2024

Vánoční Tatry

Jelikož máme šikovného nováčka s tahem na branku, tak už to letos nebyl jen rodinný výlet se Šímou, ale skoro výlet oddílové sekce zimního lezení. 

Destinace byla jasná - Brnčálka. Plány byly jasné taky, cepíny a mačky nabroušené, jen to zatnout.

Ledy byly natečené krásně, dokonce i Bocek s Poledním klidem. Malou vadou na kráse bylo, že mrzlo jen první den po příjezdu. Před tím +6°C, pak +2 až +4°C. No nic, zkusili jsme ledy pod Svišťovkou. To šlo. Pak ledy vlevo od Svišťovky. To ze začátku taky, ale poté, co se po pěti metrech lezení rozjela po zatnutí metrová puklina jsem rychle vycouval, a na další ledy jsme si raději nechali zajít chuť. 

Dál se povedla jen Kniha na Žeruchy - pěkné skalní lezení s kousky zmrzlé vody. Pokus o přechod hřebene Jahňačího štítu nedopadnul zhruba ve třetině hřebene kvůli silnému větru a pokus o Levý ypsilon v Kežmaráku kvůli moc měkkým glazurám. 

Každopádně nejen lezením živ je člověk a myslím, že v baru jsme to taky dobře posekali. Cestou na Kopské a další den z chaty dolů jsme si hnátky nezlámali ani na lyžích, ani na bobech, takže to byl rozhodně úspěšný výlet a snad se nás tam příště sejde víc. 

Pavel

 

Štand v Knize

Kniha

Cestou na Kopské sedlo

Cestou k Jahňačímu štítu

Zapytlený Jahňačí