pátek 31. prosince 2010

2010

A další rok za námi. Vzhledem k tomu, že jsem během něj nelezl příliš intenzivně a téměř výhradně s Kubou, tak vlastně ani moc nevím, jak se komu lezecky dařilo. Na stěnu jsem přestal chodit někdy v dubnu, kdy už břich mé Marušky zmohutněl a poté, co se nám narodila Adélka se frekvence mých návštěv skal ještě zmenšila. O to více jsem si však vychutnával každou chvíli, kdy jsem se do skal dostal a těšil se z každé vylezené cesty.


I když jsou tedy mé vědomosti o výkonech Vás všech ostatních poměrně ploché, mám dojem, že sezóna 2010 se přesto povedla. Kuba letos přesvědčil o své všestrannosti přelezem kultovního ledového Mordoru, letním prváčem v Tatrách, zdoláním těžkého Krasového 8a a nakonec psychopřelezem Devizáku po vlastním. Jelenovi se tradičně dařilo ve sportovních cestách kolem 8a a své první 8a přidal na samém konci roku i Radmil. Zásadním počinem, i když z ponekud jiného sudu, je samozřejmě i vydání nového průvodce Moravské skály z dílny Vlka a spol. a zajímavým úspěchem je snad konečně souhlas s rozšířením bouldrovky v Jarošově.


Tímto Vás, přátelé, prosím, abyste mi, jako každý rok, zaslali své úspěchy na můj mejl. Úspěchem je cokoliv, čeho si vážíte, co Vám přijde zajímavé nebo neobvyklé apod. Pro dlouholeté sportovce (Jelen a spol.) je v oblasti striktně sportovních cest samozřejmě mezní obtížnost 7b:). Přehled našich výkonů najdete poté zde a dozvíte se o něm i na naší výročce, kde opět zvolíme nejlepšího fotbalistu roku. Do roku 2011 Vám přeji silné prsty, pevné zdraví a aspoň trochu štěstí. Užívejte si každý den - a když se nedá lézt, stačí třeba jen vyšplhat na nejbližší kopec za barákem, je to lepší, než se válet na gauči. Ať se daří nejen v lezení!

2 komentáře:

  1. Jaro-ty jsi měl přece taky našlapanou sezonu. Na tvém příkladě jde vidět, jak hodnocení lezce dle vylezené nejvyšší obtížnosti je relativní a mnohdy zavádějící. Rozhodně ty devítky drtíš rychleji než např.já-tedy považuju tě za kvalitnějšího lezce. Ale i v tom fotbálku, nebo hokeji se bohužel nehraje na to, kdo valí kvalitnější čutanou, ale na to, kdo dá víc gólů (viz. vítěztví našich v hokeji v rusku). Takže přestaň už konečně hrát to na líbivý hokej a per to do té brány hlava nehlava:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud bude čas, tak si nějaké to 8a taky pochystám. A když ne, tak mám pořád ještě v plánu mraky krásných cest okolo 9. A navíc nás stejně příští rok čeká tatranský comeback, tak jaképak 8a - leda snad v Tatrách:))

    OdpovědětVymazat