sobota 18. září 2004

Chřibský hnědák 2004 - 1. ročník

Dne 18.9.2004 proběhl ve Chřibských hvozdech 1. ročník lezecko-cyklistického závodu Chřibský hnědák. Ve stručnosti šlo o to, aby závodící dvojice lezců dosáhly aspoň 44 bodů, které se získávaly za přelezení cest nejméně stylem PP v pěti Chřibských lezeckých oblastech a dojely na jízdních kolech co nejrychleji do cíle. Protože se závod opravdu vydařil, přinášíme Vám z něj krátkou reportáž:
17.9.2004 - Den před závodem - ve večerních hodinách se na startu v hospodě Pod Skalou na Břestku sešli ředitel závodu, náměstek ředitele závodu, předsedkyně HK Uherské Hradiště a výrobce plachty start – cíl a nastražili zde reklamy. Později se dostavila ještě část závodníků a pro jistotu se pilo pivo a víno, aby se všem dobře spalo. 

Přípravy vrcholí


Milica a Kamil


Pálavští fešáci


Monika a Edita -
pomocné pracovnice


ředitel závodu


ředitel závodu


je čas jít spát ...

18.9.2004 – Den závodu
Ráno se všem dost špatně vstávalo, ale přece jen se podařilo zaregistrovat všechny závodníky, kterých se sešlo celkem třicet (neboli patnáct dvojic) a krátce po osmé byl závod odstartován. Bylo poměrně zajímavé sledovat, jakou kdo zvolil taktiku. Někteří začali s lezením na Břestku, jiní vystartovali na Barborku, našli se i tací, kteří si za první oblast zvolili vzdálenou Budačinu a překvapivě se objevila i dvojice (Leitman / Hreus), které se podařilo zabloudit už po prvních deseti metrech a hodinu a půl po startu se opět objevila u hospody Pod Skalou s dotazem, kudy že se to jede na tu Budačinu. Už od začátku se podle hlášení jednotlivých rozhodčích vedení ujala dvojka Lepka / Coufal, pořadí na dalších místech už se tak dobře rozšifrovat nedalo, každopádně však byli všichni podstatně pomalejší než vedoucí závodníci. Něco po poledni už měla většina dvojic odjetu více než polovinu závodu, jen Slovenská dvojice Leitman / Hreus stále hledala Budačinu a kvalitu své turistické mapy a značení komentovala slovy dojebané, kokotské a podobně. Mezitím rozhodčí Boubel na Kozlovi nelítostně pobízel závodníky k maximálním výkonům a štval svého podlého psa s divným jménem proti jejich svačinám, čehož bestie radostně využila, sežrala co mohla a Boubel tak ušetřil peníze na její výkrm. V cíli se zatím vše připravovalo na dojezd první dvojky. Už po necelých pěti a půl hodinách se totiž k cílové metě blížila jasně vedoucí dobře sehraná dvojice Lepka / Coufal a v čase 5:28:32 po vypití cílového piva se tak oba hrdinové stali jasnými vítězi. Závodník Lepka se pak odebral posekat trávu na chatu, dvojice Leitman / Hreus konečně našla Budačinu a cíloví rozhodčí netrpělivě očekávali příjezd dalších dvojic. Téměř další dvě hodiny se však nikdo z nich v cíli stále neobjevoval, závodník Lepka už měl trávu posekanou, až konečně v čase 7:27:02 přijela a propila se do cíle závodnice Milica Staňková se závodníkem Kamilem Peterkem. Krátce po nich v čase 7:45:27 protrhla cílovou pásku ještě Brněnská dvojka Havelka / Pokorný, a pak nastalo dlouhé čekání na zbylé účastníky, které se protáhlo až do oficiálního konce závodu ve 20:00. V tuto pokročilou dobu byla v cíli naštěstí i dvojice Leitman / Hreus, kterou raději přivezl sběrným vozem ředitel závodu, a které se podařilo kromě Budačiny najít ještě i Kozla a najet celkem 105 km, namísto obvyklých 60 až 70.
Po ukončení závodu byla zahájena společenská část akce, později vyhlášení vítězů a nakonec tradiční oblíbená soutěž „kdo se víc opije“, které se s radostí zúčastnili všichni přítomní. Na závěr je možné říci, že šlo o náramně vydařenou akci, která by však nebyla tak povedená bez našich skvělých kamarádů, kteří nám se vším pomohli a bez hodných sponzorů, kteří nám do závodu věnovali hodnotné ceny.
Poděkování za podporu si zaslouží Greensport, Ferrino, RP Komponent, Ocůn, Triop, Horolezecký klub Uherské Hradiště, Šťáva – Mammut, Abiko, Atist, Saltic, Restday – Cassin, Rock Horn, Scott, Red zero, Rexitte, Jerzees a T Shirt 4U.
 
Výsledky hlavního závodu:
1. Ivan Lepka, Richard Coufal – HKUH   5:28:32
2. Milica Staňková, Kamil Peterek – Uherské Hradiště / Ostrava   7:27:02
3. Vladimír Havelka, Petr Pokorný - Starobrno  7:45:27
4. Petr Lorenc, Vladimír Ovšačík – HKUH 5. Libor Bordovský, Pavla Bordovská – HKUH
6. Martin Mitrič, Mira Michlovský – Pálavský Věšák
7. Pavel Urbánek, Katka Panáčková – HKUH
8. Michal Rožek, Petra Hrubošová – HKUH
9. Jaroslav Ordelt, Jiří Večerka – HK Zlín
10. Radek Gabrhel, Pavel Maršálek – Uherský Brod
11. Martin Masař, Jakub Jurčík – Uherský Brod
12. Aleš Roučka, Petr Pospíšil – Tišnov
13. Lukáš Opočenský, Jiří Hasmanda – HKUH
14. Robert Molvay, Miloš Němý – Stará Turá
15. Marek Leitman, Lukáš Hreus – reprezentace Slovenské republiky, Brno
 
Zvláštní ocenění:
Nejvíce získaných bodů a nejvíce přelezených cest:
Pavel Urbánek, Katka Panáčková (Uherské Hradiště) – 163,7 bodů, 25 cest
Nejtěžší RP vylezená cesta ženskou účastnicí závodu:
Milica Staňková (Uherské Hradiště) – Varianta Kůrovec 8 UIAA, Barborka
Nejtěžší OS a flash + nejvíce najetých kilometrů + absolutně nejhorší výběr trasy:
OS – Devizový příslib 9-, Kozel, flash – Budačinské buoux 9-/9, Budačina, 105 km na kolech + 10 km sběrným vozem Marek Leitman, Lukáš Hreus (reprezentace Slovenské republiky, Brno)
Za všechny pořadatele Marek Zavřel a Jara Blatný
 
Foto ze závodu a z akce:

Boubelův krvelačný pes


Reprezentanti Věšáku


Na startu


Je odstartováno


Závodnice Milica


Stanoviště Osvětimanky


Pavel na Osvětimankách


Michal v Gorilákovi


Libor v Yosemitské


Petra


Pavel


Kudy teď?


Marek Leitman a
Lukáš Hreus


Zdravotnice Maruška
chystá amputaci


Záverečné pivo


"Na bedně"


Večerní akce začíná


Vítězové


Reprezentace SR


Zdravotnice Maruška se
směje po 5. rumu


Večírek se rozjíždí


Rozhodčí


Libor a Svišť


Petr a Milica


Zasloužený sex


Tři paka


Terezka fakuje


Satan přichází


Bez komentáře ...


Taky bez komentáře


Těžká rána opilců


Napsali o nás ...


Zajímavý kontrolní list


Zajímavý kontrolní list

Žádné komentáře:

Okomentovat