úterý 8. března 2011

Tatranská lezba


Tatry - červenec 2010 - Lomnický štít (2632 m n.m.) – Hokejka VI (A0)



Díky tomu, že Yarrica s Honzou měli v plánu otrubovat Kubovo Patagónské léto, tak se nám s Viktorem naskytla příležitost se s nimi svézt a konečně se taky podívat do pořádných hor.Bylo nám doporučeno, abychom si vylezli známou Hokejku, protože se nachází hned vedle Patagónského léta a tím pádem prej budeme mít všichni čtyři společný nástup a nebudeme tak muset s Viktorem nikde zbytečně bloudit a zmatkařit.No a tak jsme se po příjezdu vyštrachali pod Lomničák ke Skalnaté chatě, dali nějaké to pivíčko s místníma, kteří se nás snažili děsit historkama a pak už jsme každý z nás chvilku pospali s drzou liškou společně a nechtěně ve spacáku.


Ráno s prvním zakokrháním vyrazili v plné polní pod nástup, jenž jsme díky Yarricovi pohodlně našli asi za dvě hodiny v Teryho kuloáru, kam jsme se museli spustit docela lehučkou ferratou z Lomnického sedla.Pod nástupem, do našich cest, jsme se rozdělili a domluvili, že se potkáme nahoře u piva.No a po asi čtyřech hodinách luxusního, horského, exponovaného lezení s frendama, kdy Viktor tahal převážně na prvním, jsme se zase všichni potkali na vrcholu Lomnického štítu, kde jsme si dali to domluvené, vítězné a zasloužené pivko, pokochali se, zodpověděli pár otázek čumícím turistům a společně pak zase slanili k věcem zanechaným pod nástupem v Teryho kuloáru. Dole pod stěnou jsme si potřásli napuchlýma prackama a cestou zpět ke Skalnaté dolině si povídali o všem zajímavém, co nás při výstupu potkalo.
Tož tak nějak to ve stručnosti asi mohlo tehdá byt : D
























5 komentářů:

  1. Doprdefix, pořád v tom jaski s úpravou fotek a článku tápu ...jak je patrné z příspěvku : D ale možná se v budoucnu polepším.

    OdpovědětVymazat
  2. Text jsem upravil, s fotkama se mi už nechtělo drbat - ale stačí je prostě dávat pod sebe, ne vedle sebe. Pak se to takhle nerozjede. Ale nevadí - podstatné je, že článek vypráví o rozhodně moc pěkné akci. Jak já se už těším do Tater!

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek, pár fotek vypadá jak reklama na moje lana... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, tímto taky děkujeme sponzorovi Jelenovi : D
    Tomáš

    OdpovědětVymazat
  5. Hovno sponzor, půjčovné už jsem propil, letos byste mohli vyrazit víckrát...

    OdpovědětVymazat